Big Brother 5 - De uitzending van 22 november 2005 1/3

22 May 2011 07:37 73
1,243,277
BigBrother5Fan Download
510 324

Big Brother 5 - De uitzending van 22 november 2005 1/3 Clip Video - Op 24 augustus 2005 begon op de nieuwe televisiezender Talpa de vijfde serie van Big Brother. De eerste dagen alleen op internet en vanaf 28 augustus ook op televisie. Het programma ging - alweer- "back to basic", dus terug naar de oorspronkelijke formule.

De serie werd gedomineerd door de knipperlichtrelatie van Dido en Roel. Roel lag ook in bed met Lieske en liet zich aftrekken door Linda. Een tweede relatie ontstond tussen Ingrid en Menno. Deze hield echter geen stand, mede doordat Menno een Herken de Homo-achtige geheime opdracht had en door zijn starre gedrag tot outcast in het huis werd. De bijnaam "teringdwerg" van Ingrid voor haar wat kleinere vriend Menno werd een begrip. Tot slot kwam Ralph in het huis zonder dat zijn ex, Nathalie, dit vooraf had geweten. Dit leverde weinig spanning op, want Nathalie had reeds lang een nieuwe relatie.
Bewoner Tanja kwam zwanger binnen en beviel, als eerste in een Big Brother huis, op 18 oktober van een dochter. Haar rookgedrag tijdens de zwangerschap was een "hot item". Door de beperkingen die de
arbeidsinspectie oplegde aan het tonen van de baby en ook door haar moeizame opstelling naar de groep toe, vertrok Tanja een week later.

Het huis stond niet meer in Almere, maar was aan een studiocomplex van Endemol in Aalsmeer vastgebouwd.

Naast de weekopdrachten, die elk € 50.000 op konden leveren voor de
prijzenpot, kwamen er nu ook "geheime missies", die tot doel hadden de weekopdrachten te dwarsbomen, en/of groepsspanningen op te roepen. Lieske kreeg een dilemma: € 10.000 voor haar zelf maar dan een week
noodrantsoen voor de groep of luxe voor de groep en koos het geld. Zij verloor het weer door hierover te praten met Rikkert, wat niet mocht. Roel won met een "stiekem-roken" opdracht € 10.000. De groep kreeg daarna de geheime opdracht dit geld van Roel te stelen, wat lukte. Roel kreeg het geld wél terug omdat hij er wél in slaagde zijn mond over te houden. Dido verdiende een nachtelijk verblijf in de luxe verwenkamer voor haar en Roel door alle alcoholische drank stiekem weg te gooien.

In de laatste dagen ontstond een rel rond de legitimiteit van de stemuitslagen, aangezwengeld in de media door BB3-bewoner Gert-Jan de Boer. Toen Talpa uiteindelijk bakzeil haalde en er bij de finale uiteindelijk een notaris bij zat, bleken de tussenstanden opeens niet veel meer te fluctueren, terwijl
dat in eerdere live-uitzendingen wel het geval was geweest en er hierbij door de presentatie opgeroepen was 'nog even snel' te bellen. De verdenking bleef hierdoor dat een en ander eerder niet eerlijk was verlopen.

De finale werd gewonnen door de vrolijke Joost, die zich de hele periode zeer sociaal vaardig had ingezet om de groep bijeen te houden met humor, toneelactiviteiten en gekke invallen als de "Jostiflip". Hij kreeg 51% van de stemmen, de nummer 2, Roel 49%. Roel en Dido zetten na hun verblijf in het huis hun relatie verder door en enige tijd na hun verblijf in het huis kregen ook Ingrid en Rob een relatie. Later werd ook bekend Roel en Dido gingen trouwen.


Tags: Big, Brother, NL, Nederland, Back, To, Basic, 2005, Joost, Roel, Lieske, Ingrid, Nathalie, Dido, Rob, Chantal, Menno, Joscelyn, Savanna, Tanja, Linda, Ralph, Rikkert

Related of "Big Brother 5 - De uitzending van 22 november 2005 1/3" Videos